DataCAD

Tárgy Néző

Valós Árnyék

MIÉRT ÉPPEN A DATACAD?

A DataCAD egy professzionális szintű A/E/C CADD építészeti tervező program, fotó-realisztikus rendereléssel, animációval, és tervdokumentáció készítési eszközökkel.
A programozók építészmérnökök közreműködésével fejlesztették, ezáltal a DataCAD olyan eszköztárakat hoztak létre amely megkönnyíti a munkát, mint pl. az intelligens fal, ajtó, ablak létrehozás, az asszociatív kottázás és sraffozás, a korlátlan visszalép/ismét (undo/redo) funkció, TrueType betűtípusok, Mtext, 3D Boolean és az OpenDWG alapú DXF/DWG fordító. A DataCAD a második leggyakrabban használt szoftver a bejegyzett építészek körében a Amerikai Építész Kamara (AIA) jelentése szerint.

 

ÉPÍTÉSZEKNEK . . .

A DataCAD segíti a rajzolást és szerkesztést és precíz tervezési dokumentációt készít. Több mint egy rajzoló eszköz, a DataCAD tartalmazza az automatizált 3D modellezés, és a fotórealisztikus render eszköztárát, amely előbbre helyezi Önt a piaci versenyben. Szabályozhatja a fényeket, árnyékokat készíthet, és textúrát rendelhet az elemekhez, valamint 24-bit színmélységű képeket készíthet a terveiről. Megjelenítheti az elképzeléseit az ügyfelének még a tervezés folyamán is, így időt és pénzt takarít meg a tervezési folyamat esetleges korábbi változtatásaival.

 

Az o2c Tárgy Néző segítségével szabadon forgathatja, vagy keresztülsétálhat a teljesen renderelt, textúrázott 3D-s modellen. Annak ellenére, hogy az o2c lejátszó könnyen kezelhető, építészeti nézetek és képfeldolgozási eszközök egész tárházát tartalmazza. Megnézheti az építészeti modellt drótváz, kitakart, árnyékolt kitakart, textúrázott vagy vetett árnyék módban. Bármely tetszetős nézetből generálhat az o2c lejátszóval egy nagy felbontású, fotórealisztikus képet. Ezáltal nem szükséges e-mail-en küldeni a végtelen számú,- nézetben elkészített képeket, ugyanis az ügyfele az o2c lejátszóval saját magának elkészítheti. Az o2c lejátszó széleskörű nézetmegjelenítési eszközöket tartalmaz, de maga az objektum nem módosítható.

 

A Valós Árnyék stúdióval a beállított helyszín, dátum, idő szerinti árnyék hatásokat tekintheti meg. Ezzel könnyedén tudja ellenőrizni, hogy az építendő objektum milyen hatással van a környezetére, melyik napszakban, hová esik a vetett árnyéka.