Mi az az O2C?

 

Az O2C az "Objects to See" szavak rövidítése. Az O2C egy nagy tömörítettségű 3D-s formátum, amit internet-alapú kommunikációra fejlesztettek ki.

Az o2c látványkép készítő a DataCAD programok beépített, alap tartozéka. Ön és az ügyfelei egyszerűen használhatják az ingyenes o2c lejátszót, hogy megtekintsék az Ön által elkészített 3D-s objektumot, akár a web oldalán is. A DataCAD 9.06 és késöbbi verzióival elmentheti a 3D-s modellt o2c formátumba és továbbadhatja az ügyfeleinek csatolt e-mail-ként, vagy beillesztheti internetes honlapjába is. o2c objektumok ezrei (emberek, autók, bútorok és egyéb elemek) állnak rendelkezésére, amiket beimportálhat a DataCAD-es rajzokba.

 

o2c KonyhaAz o2c lejátszóval az ügyfelei szabadon forgathatják, vagy keresztűlsétálhatnak a teljesen renderelt modellen. Annak ellenére, hogy az o2c lejátszó könnyen kezelhető, építészeti nézetek és képfeldolgozási eszközök egész tárházát tartalmazza.

 

o2c modell futtatása Kattintson rá!

Nagyobb kép megtekintése Kattintson rá!

 

Az o2c lejátszóval megnézheti az építészeti modellt drótváz, kitakart, árnyékolt kitakart, textúrázott vagy vetett árnyék módban. Az o2c objektumok tartalmazhatnak még animált elemeket amik lejátszhatók a 3D-s nézet parancsokkal együtt.

 

o2c - A nap modelljeBármely tetszetős nézetből generálhat az o2c lejátszóval egy nagy felbontású, fotórealisztikus képet. Ezáltal nem szükséges e-mail-en küldeni a végtelen számú,- nézetben elkészített képeket, ugyanis az ügyfele az o2c lejátszóval saját magának elkészítheti. Az o2c lejátszó széleskörű nézetmegjelenítési eszközöket tartalmaz, de maga az objektum nem módosítható.

 

 

 

o2c modell futtatása Kattintson rá!

Nagyobb kép megtekintése Kattintson rá!

 

 

Ha mégis, csak bizonyos perspektívából létrehozott fotorealisztikus képeket szeretne készíteni a megrendelő számra, beilleszthet a modellbe valós modellnek látszó sík (fénykép) objektumokat árnyékhatással (emberek, állatok, növények, stb..), gazdagítva ezzel a végleges képet, a rajzméret növekedése nélkül.

 

 

Valós-kép textúrákat ingyen is talál az interneten keresgélve, de csomagban is vásárolhatók az erre szakosodott helyeken.

 

Az o2c lejátszó használati utasítása (.PDF) fájlban letölthető (magyar) Kattintson rá!

 

A legújabb o2c lejátszó (v.1.9.9.149) letölthető honlapunkról: Kattintson rá!

További információkért az o2c-ről, nézzen körül a https://www.o2c.de weboldalon.

 

Néhány o2c objektum lelőhely:

https://www.aec-data.com/en

https://www.model3d.biz/obj/?did=21

 

Szintén nézze meg:

o2c Kérdések-Válaszok (angol)
o2c Programozóknak (angol)
o2c Objektum beillesztése Word dokumentumba (magyar)
Felhasználói galéria o2c objetumokról
"Menekülés a sík világból az o2c-vel" (angol)