Makrók, Kiegészítők

A DataCAD-ben léteznek bizonyos kiegészítő segédprogramok, amelyek a program funkcióira épülnek. Ezeket a segédprogramokat hívjuk makróknak. Ezek használata megkönnyíti, felgyorsítja a mindennapi munkát. Ilyen makrókat a felhasználó is készíthet, a DataCAD programcsomaghoz adott DCAL programnyelv segítségével.

Szintkotta makró (2D)

A szintkotta makró homlokzati vagy épület metszet kottázáshoz használatos. A szintkotta használatakor meg kell adni a nulla értéket és ezután a következő pontra elhelyezékor automatikusan jön létre a szöveg az aktuális magassági értékre.

 

Alapból, a makró 4 k-szimbólumot tartalmaz. Nagyíthatja vagy kicsinyítheti az alapértelmezett beállítást, új k-szimbólumot adhat hozzá vagy törölheti a régieket.

 

Használati útmutató (PDF) : Katttintson rá a letöltéshez!

Épületgépész csomag

Az épületgépészek munkájának további gyorsítása és megkönnyítése érdekében létrehoztunk egy un. Gépész Csomagot, amelyben a standard vonaltípusokon kívül épületgépészeti vonaltípusokat, valamint szimbólumokat találhat.

 

A több száz szimbólum között megtalálhatja az épületgépészeti szabvány jelöléseket, valamint egyéb hasznos elemeket (konyhai, szellőző, kazán, radiátor, melegvíztárolók, fürdőszoba, wc., stb.), amelyeket a kiválasztás után egy kattintással elhelyezhet a rajzban.

 

További info >>>

Tovább makrók

 

További, ingyenes makrókat a DataCAD honlapján találhat, ahol le is töltheti ezeket: Tovább > >>